Ensemble


En del av Globengruppen

Ensemble 2019

Håkan Bäck, Tina Holmgren, Carina Perenkranz

Christine Eddeborn, Thomas Roos, Nathalie Hjertstedt,

Albin Johansson  

Levande orkester med - Bar Quartet!

Håkan Bäck

Skriver, Spelar och Producerar.


Håkan Bäck har under många år varit "primus motor" i många olika nöjesteatersammanhang i Linköping. Farser, revyer, musikteater, mm, är han pappa till. 

Håkan delar sin tid mellan Teaterns Hus/Globenteatern och Nya Folkparksteatern i Gamla Linköping - senast med succéuppsättningen SUNE - Kaos i fredagsmyset sommaren 2019. Sommaren 2020 vänter ett helt nytt äventyr med nya spännade äventyr på samma scen.


Håkan har spelat på de flesta scener i länet och flerfalt belönad för sina insatser för teaterkulturen - fick 2005 Linköpings Kommuns Kulturpris. Medlem i Sällskapet Shownarrarna - där han erhållet flertalet utmärkelser för utmärkt scenprestationer, flera guldmedaljer samt bl.a. den  inom sällskapet mest eftertraktade statyetten "Narren" 3 gånger!

Bifrostordens Kulturpris 2011

Tage Danielssonstipendium 2015

Thomas Roos

Skådespelare.


Thomas har stor erfarenhet av skådespel, farser och komik - nu senast i Landeryds sommarlustspel där han medverkat i flera år". Det blir andra gången han nu står på  Linköpingsrevyns scen.


Thomas har många strängar på sin lyra och är bl.a. personlig tränare, Dalmas och Egen företagare.

Fitness Instruktör, vattenträning, Zumba,  Massör, samt Vattentränings instruktör på Linköpings

Komun.


Thomas är en person som gillar att se människor att utvecklas, inte minst sig själv. Fullt upp med nya projekt och äventyr. Det gör han genom att arbeta med olika verksamhetsformer. Han brinner i grunden för träning med enbart kroppen som redskap - andligt som fysiskt.


Tina Holmgren

Sångare & Skådespelare.


Tina Holmgren har stor erfarenhet både på som runt scenen.  I många år och i många produktioner har hon haft sitt finger med i spelet, på ett eller annat sätt - spelat, sjungit, sålt biljetter, kollat smink och kläder, byggt, lappat och lagat! Tusenkonstnär med eld och ormar på meritlistan. Hon har medverkat i allt från revyer, farser, barnteater, familjemusikal till drama.


Tina har spelat på flera större scener runt länet bl.a. i Sjöbergska Friluftsteatern, Nya Folkparksteatern, Sagateatern i Linköping, och Landeryds hembygdspark stora scen. Vi har också kunnat se henne i Backa Kulturhus samt Bohus Fästning.

Hon har medverkat i allt från revyer, fars, barnteater, familjemusikal till drama.

Med stor bredd har hon spelat många varierande roller med stor framgång, bl.a. som Lovis i Ronja Rövardotter, men också Fröken Julie samt som flygande Farmor Skogsmus står på hennes långa meritlista.

Tina har även provat på att spela in reklamfilm och agerat i kortfilmsproduktioner.

Hon är utbildad på Marieborgs Folkhögskola och vid Commedia school i Köpenhamn!Carina Perenkranz

Komedienn& Skådespelare.


Carina Perenkranz, född 1961 i Norrköping, är en svensk skådespelare, komiker, regissör och producent, mest känd som en i paret Judit & Judit som blev en reklamlångkörare och varade under sju år. Hon har gjort flera roller i olika TV-serier som Torpederna, Boy Machine och Solsidan.

Hon drev och verkade som teaterdirektör för Skandiateatern i Norrköping i sju år 2006-2013.


Under 1990-talet var Perenkranz programledare för ett 60-tal TV-program i Kanal Lokal Östergötland och Stockholm, Trissgiss, Klurigheter och Von Essens värld.

Perenkranz har fått sin skådespelarutbildning på Calle Flygare och Dramatiska institutet. På teaterscenen har Carina bland annat medverkat i Strindbergs "Den starkare" , Moilers "Den inbillade sjuke", turnerade runtom i landet med riksteatern och monologen "Shirley Valentine" 2011-2015 vilken hade sin premiär på Odenteatern i Stockholm med Börje Ahlstedt som regissör.

2009 fick hon Bosse Parnevikstipendiet.


Nathalie Hjertstedt

Sångare & Skådespelare.

Nathalie började spela teater när hon var 6 år och spelade för första gången för en riktig publik i Folkets Park sommaren 1998. Läste på Anders Ljungstedts gymnasium estetska program med inriktning Teater.

Hon har jobbat som teaterpedagog i Teaterns Hus sedan 2008.


Skrivit manus och regisserat mindre produktioner som tex modernisering av Shakespeares Hamlet. Just nu aktiv som regissör och manusförfattare till produktionen "Romeo och Julian"medTeaterns Hus ungdomsensemble, beräknad premiär under våren 2020.


Medverkat i flera större sommarproduktioner i Gamla Linköping,  LasseMajas detektivbyrå, Ronja Rövardotter, Madicken, Petsson och Findus och så LasseMajas detektivbyrå igen -2017. Revyerfarenheter från Nyårsrevyn "Fullt Sprut", och Caférevyerna "Ediths Café" och "Säg det i toner" (2018) "Beppe" i Teaterns Hus.

Har bred erfarenhet inom olika delar runt teater så som, manus, regi, skådespeleri, smink, kostym, rekvisita samt scenmästare.

Albin Johansson  - Bubblare!

Sångare & Skådespelar.


Albin är 18 år, bor i Mjölby men studerar nu sista året på teaterlinjen på De Geergymnasiet i Norrköping.

Han har spelat teater i 10 år i Mjölby, men även andra delar av Östergötland.

 

2018 blev han tilldelad Mjölby kommuns ungdomskulturstipendie på 15 000 kr.

 

Som skådespelare spelade han mest barnteater i början, bl.a. i sagateatern i Linköping.

 ”Folk & Rövare i Kamomilla stad”, ”Världens bästa Astrid” m.m. Men senare har han mer

övergått alltmer till revy samt farsscenen. Albin var bara 13 år när han spelade sin första nyårsrevy, då i Mjölby.

 

I våras spelade han titelrollen i barnmusikalen ”Karlsson på taket” i Mjölby och senare spelade han också ”monstret” i Frankenstein i Sörby Rundloge.

 

Förutom "GÅ OCH BADA" är han också  aktuell med föreställningen ”Far & Flyg med Alfons Åberg” i produktion av Comedy Art Theatre. Han spelar Alfons och är just nu ute på turné med denna, i större delen av vårat land.

Christine Eddeborn

Skådespelare.


Christint har flerårig erfarenhet på scenen.  Medverkade i Linköpingsrevyns kaférevyerna "Cederhök 100år" samt " I gevääär" samt Kaférevyn "Dagnys". Vi såg henne också i Pettsson och Findus, Lasse/Majas detektivbyrå på Friluftsteatern i Ga Linköping. I Landeryds hembygdsgård har hon spela 4 somrar, bl.a i "Söderkåkar, Fars lille pojk m fl. Skolklasser har sett henne i " gammeldags skola" i Ga Linköping vid flertal tillfällen. "Fru Pettersson" är en spännande karaktär anno tidigt 1900-tal som hon iklätt sig de senaste 5 somrarna på gatuteatern i ga: Linköping.


Christine arbetar som Teaterpedagog i Teaterns Hus och har utb. från bl.a Marieborgs FHSK, Stockholms Elementära Teaterskola, Sthlms improvisationsteater mm.

Medverkade i Nyårsrevyn i Linköping sedan 2013 "Fullt Sprut".

Flera somrar i rad har hon varit ansvarig för teaterläger samt teaterproduktionen på Hållgårdens lilla scen i Gamla Linköping."

Hon är en livlig söderböna från Stockholm som älskar improvisationsteater och utmaningar. Hon finner lycka i att glädja andra genom teater, sång och dans! Å det gör hon med charm och mycket humor!


Nyårsrevy i Linköping

Fira nyår

med oss!

Våra mest exklusiva

och eftertraktade biljetter.

Bokas nu!


Köp & Boka biljett här!

Här hitar du föreställningsdagar och biljettbeställningsinformationa. Här kan du: Boka- Betala samt få dina billjetter - allt via nätet.

Praktiskt och bekvämt!Nyårsfest med Linköpingsrevyn!

Skratt och trivsel. Musik och sång.

Boka nu!

Copyright © 2012. Linkopingsrevyn - Oneweb. All Rights Reserved