Aktuellt

Aktuellt

Aktuella föreställningar.


Nyårsrevy  2024


VI ÄR PÅ GÅNG!

Albin är i hårdträning!

TEATERNS HUS

Anrika Globenteatern  i centrala Linköping.

150 m från centralstation.

Medverkande.

Håkan Bäck

Christine Eddeborn

Albin Johansson

Disa Bäck

Thomas Roos

Tua Bäck


 

Musik


 

Nyladdad REVY - dukar fram långborden.

 Håkan Bäck är producent, regissör och skådespelare.

Foto: NTM Media/Content Studio


Ett stenkast från stationen ligger Teaterns Hus, där har Linköpingsrevyn sina lokaler. Strax dags för årets höjdpunkt - nyårsrevy!

"I år blir extra stort firande med galatema”, säger Håkan Bäck.


Håkan är producent, regissör och skådespelare. Han har drivit stora teaterföreställningar i 35 år och tog över hyreskontraktet för Teaterns Hus för tio år sedan. Utöver revy så erbjuder verksamheten teaterskola för barn och ungdomar, samt vuxna och pensionärer.

– Det fanns inga scenkonsthus i Linköping när jag växte upp, därför öppnade vi upp ett och bjöd in andra fristående grupper att ta del av det. Operagruppen Figaro är en av de som hyr in sig här, så vi har en stor kulturell bredd i huset, vilket är kul, säger han.Teaterns Hus ligger ett stenkast från stationen i Linköping.

Foto: NTM Media/Content Studio


Snart är årets mest besökta revy här. Nyårsrevyn är en mer än hundraårig tradition med inslag av händelser under året. ”TROLLERI”, som den heter i år, går av stapeln 30 december och pågår till 26 januari.  

– Vi kommer vara sex stycken på scen och ha mycket sång och musik. Urpremiären är 30 december och på nyårsafton blir det extra stort firande med galatema. För övrigt bjuder vi alltid på kaffet och har dukade långbord.Nyårsrevyn är en mer än hundraårig tradition med inslag av händelser under året. ”TROLLERI” heter den i år.

”TROLLERI” vänder sig till en vuxen målgrupp, men alla som vill är välkomna att närvara. I revyn kommer du få ta del av musik, sketcher och monologer. Det kommer att finnas både lokal anknytning i showen och dagsaktuella ämnen långt utanför stadens gränser. 

– Genom att gå på revy får du komma ifrån vardagen, ha det trevligt och skratta. Trots elände som försiggår i världen får man försöka komma ihåg att hålla sinnet glatt i alla fall, säger han. 
Dags för årets show. ”Det blir extra stort firande med galatema”, säger Håkan Bäck.

Foto: Linköpingsrevyn


Håkan hoppas att fler får upp ögonen för revy. Genom hans försorg har Linköping blivit utsedd till värdstad för Revy-SM sommaren 2025! 

– Det blir ett roligt evenemang som sätter revykonsten på kartan för Linköpingsborna och som bidrar till många nya besök till staden. Det blir ett stort och spännande "happening", säger han.  


I övervåningens loge förbereder sig skådespelarna innan showen.

Mycket musik och sång!

BILJETTER

Boka nu för bästa platser!

MUSIK

”en fång av rosor till hela ensemblen och orkestern för en fantastisk kväll, så bra och så underhållande”


”mycket bra föreställning. Hälsa alla och gratulera till en jättebra nyårsrevy.”


Elisabeth Nilsson

Landshövding - Östergötland 16/1 - 2017

BILJETTER