Om & Kontakt

Linköpings Nyårsrevy.


I nyårsrevyn blandas stora som små nyheter och det skojas om allt och alla och med företeelser som varit aktuella under det år som gått. Nyårsrevyn i Linköping tar långt ifrån bara upp lokala inslag och nyheter, inga anspråk görs att strikt vara en lokalrevy.


Linköpingsrevyn vill roa och underhålla gemene man och tar upp ämnen och samhällsföreteelser som ska känns bekant de flesta. Repertoar och uppslag kommer i hög grad från nyheter som nått riksplanet.


Med musik, sång och färger – underfundiga texter, några skratt och glimten i ögat vill Linköpingsrevyn roa och erbjuda envar, en trevlig eftermiddag eller kväll.


Välkomna!


Levande Orkester

Linköpingsrevyn har en fin tradition med levande orkester på scen till sina föreställningar under ledning av Kapellmästare Bruno Andersson.

Ibland förvandlas orkestern till en fyra - Bar Quartedt.


 

Bar Trio  underhållit i många olika sammanhang och på många olika platser i Sverige. Flera av herrar är invalda i Sällskapet Shownarrarna i Linköping och har lång, diger och imponerade meritlista!

 

Håkan Bäck - Revyproducent

Revy med lång tradition i Linköping.

 

Nyårsrevy i Linköping.

2020- skulle vi fått den 89:e nyårsrevyn.... Corona kom mellan. - Inställt!

2021 - skulle vi då istället få den 89:e lokalt producerade nyårsrevyn i Linköping - FRISKA TAKTER. Men pga pandemin sköts den till April månad 2022 istället.

Nyåret 2022 - öppnade vi åter upp med - TÄNT - var det här!

Det var den 90:e i ordningen lokalt producerade revyn sedan 1911.

2023 följde vi upp med revyn NYLADDAT.

2024 följer vi upp med revyn TROLLERI (Nr: 92 ) - Välkomna


Lite lokal revyhistoria.

2011 års revy - Strålande Tider - var den första revyn "Nya Linköpingsrevyn" producerade helt själva, det blev då den 80:e lokalt producerade nyårsrevyn i Linköping sedan 1911 enligt lokala efterforskningar.


I 10 år saknade Linköping en egen revyensemble som kunde och ville spela nyårsrevy.

2007 startade så Globengruppen en musikteaterensemble med målsättningen att börja producera olika revy och musikteaterföreställningar. Galenskaparnas "Stinsen Brinner" rönte stor framgång 2009.  Det hela toppades sedan 2010 med  uppsättningen av Hasse & Tages mycket kända revy "GULA HUND". (Denna klassikska revy framfördes för första gången i sin helhet sedan urpremiär 1964, på Globenteatern i Linköping!). Även vår version av revyn fick mycket god respons! 


Glädjen stod högt i tak - både hos oss men också hos vår publik. Ensemblen hade på bara några år utvecklats till att kunna framföra kvalitativ bra sång, dans och sketchnummer. Teknik och allt runt produktionerna blev bättre och bättre.

Det var dags att ta steget att börja framföra eget matriel -som ska vara underhållande, aktuellt och med hög trivselfaktor.

"Nya" Linköpingsrevyn var född! 

 Följdaktligen skapade vi alltså åter en musikteaterensemble med bas i Linköping, denna gång med scenen i Globenteatern.


Linköpingsrevyn har ambition att växa och har en stadig utvecklig på alla sätt. Det kan handla om allt från föreställningskvaliten och trevligt och gott bemötande, till biljettförsäljning, mat och dryck, mm, i och runt våra föreställningar.

Allt handlar om att få vår publik att trivas och att vi kan ge en trevlig och trivsam minnesvärd kväll!

 

Att spela revy och nyårsrevy har som vi sett en lång historia i Linköping. 

Vi har grävt tillbaks till 1911 och kunde 2011 dokumentera 79 st tidigare nyårsrevyer i och för östergötlands residensstad.

Säkert finns det fler nyårsrevyer i staden innan dess... Men det är dit vi hittat i dag. 


Nya Linköpingsrevyn vilar alltså på en lång lokal kulturtradition och vi är glada att föra denna tradetion vidare.

Välkomna!


Samarbetspartners


NBV ÖST


Linköpings Kommun


Sällskapet Shownarrarna


Stångåstaden


KreativPartner


Klicka på namnet för att komma till deras hemsidor och läs mer om deras olika verksamheter


LinköpingsRevyn är en del av Teaterföreningen Globengruppen  i Linköping

Om Revy.

Den allra mest besökta revyn under året brukar vara den obligatoriska nyårsrevyn. Nästan alla städer av någorlunda storlek i Sverige arrangerar en nyårsrevy.

Dessa tillställningar brukar vara mycket välbesökta och det allra festligaste är om man har möjlighet att få en biljett till just nyårskvällen. Tyvärr är det inte alltid lätt att få tag på en biljett till denna kväll. Man måste vara ute i god tid. Man kan säga att nyårsrevyn är en resumé över året som gått. Det handlar om aktuella händelser i Sverige och i världen men inte minst i den stad den utspelas i.


Det brukar vara mycket roliga inslag i en sådan revy och man kan räkna med att få skratta gott. Det är trevligt med revyer som behandlar ämnen som ligger nära publiken och igenkännandet är stort. Ingen tar heller åt sig om man blir drabbad och får uppleva en parodi om sig själv. Alla skrattar lika gott vare sig man är drabbad eller inte. Är man en högt uppsatt politiker eller känd person i staden får man nog räkna med att man förr eller senare blir parodierad i en lokal revy.


Det är ett enormt arbete med att sätta upp en nyårsrevy, manus, kläder, repetitioner, tonarter, biljettkassa, ljus och ljud, mm, mm. Ofta är det inte speciellt mycket pengar dessa revyer har till sitt förfogande utan scenarbetet måste många gånger till stor del utföras ideellt.

En annan sak som för det mesta gör att man häpnar, är att man inte riktigt kan förstå hur uppfinningsrika och fyndiga manusförfattarna till dessa revyer kan vara. Man kan bara tänka sig hur roligt det skall vara att sitta och fundera ut alla dråpligheter som skall spelas upp på själva revydagen.


Om man känner att man är duktig på att spela teater eller på annat sätt vill vara med och hjälpa revymakarna är det bara att ta kontakt med den lokala teaterföreningen. Kanske finns det något man är duktig på att göra som kan vara till hjälp för föreningen. Har man inte möjlighet att få vara med och uppträda kanske man kan hjälpa till att sy kläder eller snickra något till dekoren.


 Kontakt - Linköpingsrevyn.

 

 

Mejl: info"at"linkopingsrevyn.se

Biljettkassa: 0767-95 04 45

 

Adm: 0703-77 13 74

 

Kontor:

Link.Revyn/Teaterns Hus

Snickaregatan 2 (inne på gården)

582 26 Linköping

Ensemble

  • Håkan Bäck
  • Thomas Roos
  • Albin Johanson
  • Disa Bäck
  • Tua Bäck
  • Christine Eddeborn

 


Musik: Bar Trio

Kapellmästare: Bruno Andersson

Bas - Nisse Johansson

Trummor - Peter Strömberg

(Gitarr: Rolf Öhlin)

Dansare & Korieograf

Nyårsrevy övrigt.

Koreiograf: Hit & Dit Produktions


Salongspersonal


Salongsansvarig -  ser till att alla mår bra. Får mat och kaffe samt servar kiosken. Till sin hjälp har han många unga raska ben som ser till att allt löper smidigt.


Salongsvärdinna -  ser till att alla hittar till sina platser och hjälper till vid frågor och vid speciella behov.Teknik


Musik & Teknik.

Firma Oskar Nyman

samt - Kulturteknik.